16 Ocak 2014 Perşembe

Jailbreak Yasal mı

iPhone jailbreak23


Jailbreak Yasal mı? Jailbreak yapmak bütün dünyada yasal , bunların başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. 2010 yılına kadar uzunca bir süre özellikle Amerikada jailbreak ve iPhone unlock ile ilgili tartışmalar devam etti. Apple’ın telif hakkıyla ilgili açtığı davalara yanıt olarak  Apple’ın kendi mağazasında bulunmayan uygulamaları indirebilmek ve kişilerin kendi telefonlarını istedikler sim kart ile kullanabilmelerine olanak tanıyan bu işlem 2010 yılında yasal olarak ilan edildi. Digital Millennium Copyright Act (DMCA) bu kuralları 26 Temmuz 2010 tarihinde onadı ve 2010 yılından beri jailbreak işlemi yasal. Bizim ülkemizde bu konuyla ilgili Apple’ın bir yaptırımı bulunmadığı için 2007 yasal olarak kabul ediliyor.


Jailbreak yasal ama jailbreak yapmak garantiyi bozar mı diye düşünenleriniz var ise sitemizden bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilirler.


Jailbreak ile birlikte yasal olan bir başka konu da iPhone unlock 2013 yılının ocak ayına kadar yasal olsa da, şimdi yasal değil.


 



Jailbreak Yasal mı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder