17 Ocak 2014 Cuma

iPhone 5S Kablosuz Şarj

Hepimizin merakla beklediği iPhone 5S‘in hangi özelliklerle birlikte geleceği gerçekten büyük bir merak konusu. Apple ürünleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmasa da internette doğru tahmin yapan Cp Tech’den edindiğimiz bilgiye göre geçtiğimiz ay Apple, wireless power utilization yani kablosuz güç kullanımı ile ilgili bir patent başvurusunda daha bulunmuş bu sistem ile yakın mesafeden manyetik rezonans yani kablosuz sarj yapılabileceği ihtimaller dahilinde.


iPhone 5s kablosuz sarj teknoloji


Bu tip bir kablosuz şarjın gerçekten büyük bir teknolojik ilerleme olduğunu düşünüyorum açıkcası. Ayrıca bu yeni teknoloji ile aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilme gibi bir durum da söz konusu. 2012 yılının kasım ayında Apple kablosuz sarj ile ilgili patent için başvurmuştu, geçen ay başvurduğu patentin ise birden fazla cihaz için olduğunu tahmin ediyoruz.


Bu gibi teknolojilerin zamanla daha üst düzey bir hal alacağını tahmin ediyoruz. Örneğin eve alacağın tek bir ekipman ile evdeki bütün cihazlarınızın kablosuz bir şekilde çalıştığını ve şarj olabildiğini düşünün, gerçekten harika olurdu. iPhone 5s kablosuz şarj özelliği ile gelecek diye bir garanti vermiyoruz, kesin konuşamıyoruz bu sadece bir tahmin ayrıca yeni özellikler eklemek satışları çok etkilediği için örneğin iPhone 5 de bulunan büyük ekran gibi, iPhone 5S‘in de kablosuz şarj ile gelmesi beklenen bir durum. Apple’ın şarj konusunda çok sıkıntı çektiğini biliyoruz. Bu konu hakkında iPhone Batarya Sorunu Çözümü yazımı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.



iPhone 5S Kablosuz Şarj

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder