16 Ocak 2014 Perşembe

iPhone 5S Parmak İzi Okuyucuyla Geliyor

iphone 5s parmak izi okuyucu


Yakında çıkacak olan iPhone’un iPhone 5S mi yoksa iPhone 6 mı olacağını henüz tahmin edemiyorken, bu yeni iPhone ile ilgili söylentiler de yayılmaya devam ediyor. iPhone 5S parmak izi okuyucuyla geliyor haberi de bu söylentilerden. iPhone’un en belirgin özelliklerinden biri sade, yuvarlak kenarlı dikdörtgen olan “Home” tuşu. Diğer firmalar halen bu dizaynı belirleyememişken, Apple sadece telefonun yüzeyine bir tuş koyarak bir çığır açtı.


Apple bu tuş ile ilgili bir çok sıkıntı yaşadığı için kimileri değişeceğini, kimileri de yerine safir kristal bir parmak izi sensörü olan dokunmatik bir ekran koyulacağını düşünüyor. Safir kristal olma sebebi ise çizilmeye karşı korumak. Apple bu safir kristal kapasitif’i ilk kez kullanmıyor, iPhone 5′in arka kamerasının camında da bulunan bu madde çizilmeye karşı oldukça etkili.


Bu yeni bir teknoloji olmamasına rağmen Apple uzun zamandır tasarımdaki belirgin özelliklerini koruduğu için değişmeyeceğini düşünenlerin sayısı da oldukça fazla. Bazı kesimler sadece tuşun değişeceğini bazıları ise tuşla birlikte parmak izi sensörü ekleneceğini de söylüyorlar.


Technews ve Cult of Mac yeni iPhone’un bu şekilde olacaklarına oldukça inanıyorlar gibi. Paypal da parmak izi konusunu kastedmeden şifreler ile ilgili Apple’dan bir yenilik beklediklerini açıkladı.


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?



iPhone 5S Parmak İzi Okuyucuyla Geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder