16 Ocak 2014 Perşembe

iOS 6.1.2 Jailbreak Nasıl Yapılır

iOS 6.1.2 jailbreak


Merhaba, iOS 6.1.2 iPhone/iPad/iPod Touch jailbreak nasıl yapılır bu konu altında detaylı biçimde resimli anlatım yapacağız. Eğer halen jailbreak yapmak ile yapmamak arasında kararsız durumdaysanız neden jailbreak yapmalıyım yazısını okumak fikirlerinizi değiştirebilir. Daha önce hiç jailbreak yapmadıysanız bizim jailbreak sayfamızı okumanızı ve aklınıza takılan sorulara cevap bulmanızı öneririm. iOS 6.1.2 untethered jailbreak işlemi bir tek evasi0n ekibi tarafından yapıldı ve evasi0n jailbreak iOS 6′dan 6.1.2′ye kadar olan tüm İOS sürümlerinde çalışıyor. 6.1.2 sürümü iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 5, iPad mini, iPad 3, iPad 2, iPod Touch 5G, iPod Touch 4G, iPod Touch 3G için çalışmaktadır


Jailbreak işlemine başlamadan önce cihazınızın şifreyle kilitlenme özelliğinin kapalı olduğundan emin olun. Jailbreak işlemi sırasında cihaz kendiliğinden kapanıp açılacağı için bu işlemi olumsuz yönde etkileyebilir. Buna ek olarak, telefonunuzu 6.1.2 ye güncellerken iTunes ile yapmış olmanız da tavsiye ediliyor, bazı durumlarda telefon ile güncelleme yaptıysanız jailbreak işlemi sırasında hata verebiliyor. Bu çok karşılaşılan bir durum değil ancak en azından diğer güncellemeleri yaparken bu şekilde yapmanızı tavsiye ediyoruz. Uyarılarımız bittiğine göre jailbreak işlemine başlayabiliriz.


iOS 6.1.2 Jailbreak Nasıl Yapılır


  1. İlk olarak evasi0n 1.5.3 sürümünü bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Bunun için buraya tıklayabilir yada bizim jailbreak araçları sayfamızdan indirebilirsiniz.

  2. Programı masaüstünüze indirin ve çalıştırın.
    evasi0n iphone jailbreak 1

  3. Cihazınızı bilgisayara bağlayın ve evasi0n programının cihazınızı tespit etmesini bekleyin. Eğer cihazınız iOS 6 ile 6.1.2 arasında ise sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.
    evasi0n iphone jailbreak 2

  4. Jailbreak butonuna tıklayın ve jailbreak işleminin başlamasını bekleyin. Bu işlem için biraz sabırlı olmalısınız, işlem sırasında cihazınız birkaç kez yeniden başlayabilir.
    evasi0n iphone jailbreak 3

  5. İşlem bitince anlayacaksınız ve evasi0n programı sizden cihazınızın ekranına 1 kez dokunmanızı isteyecek. Sadece 1 kez dokunun. Daha sonra cihazınız birkaç kez yeniden başlatılacak, bu esnada cihaza müdahalede bulunmayın.

    Telefonun ekranında dokunacağınız ikon: evasi0n iphone jailbreak 5
    evasi0n iphone jailbreak 4

  6. Evasi0n jailbreak bu son dokunuştan sonra bir kaç kez cihazınızı yeniden başlatacak.
    evasi0n iphone jailbreak 6

  7. iOS 6.1.2 Jailbreak işlemini başarıyla tamamladınız. Exit butonuna basabilir, cihazı fişten çekebilirsiniz.
    evasi0n iphone jailbreak 7

  8. Artık cihazınız jailbreakli, Cydia’yı açın ve Haker seçeneğini seçin.

iOS 6.1.2 Jailbreak’in nimetlerinden faydalanma vakti. Cydia ve Tweaks başlıkları altında jailbreakli cihazınız için yükleyebileceğiniz programların ayrıntılı anlatımını bulabilirsiniz. Bu arada unutmayın bu bir untethered jailbreak yani özgürce kapatıp açabilirsiniz cihazı, herhangi bir sorun olmaz.


6.1.2 jailbreak, evasi0n yada bu güncelleme ile ilgili düşünceleriniz alttaki yorum bölümüne yapabilirsiniz.



iOS 6.1.2 Jailbreak Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder